Balanceren

Balanceren truckband
Balanceren truckband

Onbalans, eigenlijk heeft elk wiel hiermee te maken. Banden zijn namelijk bijna nooit overal even zwaar. Die ongelijkheid neemt door het rijden alleen maar verder toe. Daardoor raken de wielen nog verder uit balans en kunnen ze ongelijkmatig slijten en zijn daardoor eerder aan vervanging toe. Truckbanden balanceren is dan ook geen overbodige luxe.

Gevolgen van ongebalanceerde truckbanden

Als truckbanden uit balans zijn, merkt u dat ten eerste aan trillingen. Soms voelt u dit alleen aan het stuur, maar op den duur kan de hele cabine gaan trillen. Op lange termijn kan onbalans schade toebrengen aan de wielophanging, de schokdempers of de stuurinrichting. En dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Truckbanden balanceren in Nijkerk

U voorkomt schade en onveilige situaties door uw truckbanden regelmatig te laten balanceren. Wacht dus niet tot u trillingen voelt bij het sturen, maar laat uw vrachtwagen op vaste momenten controleren. Zo voorkomt u schade, hoge kosten en veiligheidsrisico’s.

In onze werkplaats in Nijkerk balanceren we wielen van alle zware voertuigen, waaronder trucks, opleggers en bussen. We doen dat vakkundig, met de modernste apparatuur en volgens de nieuwste technieken.

Impressie balanceren truckband

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij informeren u graag over de beste oplossing voor de scherpst mogelijke prijs!

Ook bereikbaar via WhatsApp