Trimmen

Trimmen banden
Truckbanden trimmen

Banden slijten, maar soms doen ze dat niet op alle plekken evenveel. Dit verschijnsel staat ook wel bekend als cuppende banden. U merkt ongelijkmatige slijtage aan het trillen van het stuur en/of een toegenomen afrolgeluid van de banden. Vaak kan dit door middel van balanceren weer gecompenseerd worden. Maar dat lukt niet altijd. Het alternatief: truckbanden trimmen, ook wel tyre trimming genoemd.

Truckbanden trimmen, wat is dat?

Trimmen is een techniek waarbij de banden worden afgeslepen totdat de oneffenheden zijn verdwenen. Hierdoor verminderen de trillingen en het afrolgeluid. Tijdig trimmen zorgt er ook voor dat de banden langer meegaan. Daarnaast verbruikt uw truck met getrimde banden minder brandstof, en dat bespaart natuurlijk aardig wat kosten.

Truckbanden trimmen in Nijkerk

Bij Hazeleger Bandenservice in Nijkerk kunnen we alle soorten banden trimmen. Uiteraard voeren we deze techniek alleen uit als dat verantwoord is: hebben de banden niet genoeg profiel, dan is trimmen helaas niet mogelijk omdat de veiligheid dan in het gedrang komt. In dat geval kunt u het beste nieuwe banden onder het voertuig laten zetten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij informeren u graag over de beste oplossing voor de scherpst mogelijke prijs!